Ruyghveen is smaakvol varkensvlees, geproduceerd op ambachtelijke wijze in de Peel. Het initiatief is ontwikkeld door zeven leden: een marketeer, vier varkensboeren, een slachter en een slager. Door nauwe samenwerking maken ze zich sterk voor Ruyghveen, vlees met Peelkarakter met het doel om de consument optimaal te laten genieten van een ambachtelijk bereid en smaakvol stuk varkensvlees uit de Peel.

De ketensamenwerking tussen boeren, slachter en slager maakt het concept uniek. De varkens worden geboren in de Peel en groeien daar ook op. Ze worden door vier lokale, gepassioneerde varkenshouders met liefde grootgebracht op familiebedrijven. De Ruyghveen varkens krijgen extra zorg, speciaal voer en de transportkilometers worden beperkt. De slachter en slagers van Ruyghveen zijn namelijk ook gevestigd in de Peel. Door de betrokkenheid van de boeren bij hun vee en het met aandacht verwerken van het vlees op ambachtelijke wijze, garanderen de initiatiefnemers continue een kwalitatief én lekker stuk varkensvlees. De gezichten en gezinnen achter Ruyghveen zijn bekend bij de afnemers: bij Ruyghveen weet de consument altijd waar zijn vlees vanaf komt.

Drops is vanaf de opstart betrokken geweest bij de ontwikkeling van Ruyghveen en is sindsdien verantwoordelijk voor marketing, communicatie en conceptontwikkeling.