Drops is vanaf het eerste uur betrokken bij Mushroom Valley. Dit platform brengt agro-ondernemers uit de periferie van de paddenstoelensector in de regio Zuidoost Nederland samen op het gebied van onderzoek, onderwijs en ontwikkeling.

Het idee voor Mushroom Valley ontstond tijdens gesprekken met een klant van Drops die actief is in de paddenstoelensector. De regio Horst aan de Maas vervult namelijk van oudsher een spilfunctie als het gaat om de productie en verwerking van paddenstoelen. Deze positie kon echter niet als vanzelfsprekend worden behouden naar de toekomst. Het werd tijd voor actie, tijd om kennis en kracht te bundelen en de regio Zuidoost Nederland in gezamenlijkheid internationaal te profileren als dé paddenstoelenregio.

Samen met de gemeente Horst aan de Maas startte Drops een haalbaarheidsonderzoek voor het oprichten van een gezamenlijk platform. Toen de uitkomst hiervan positief bleek werd een en ander in gang gezet met als resultaat de oprichting van Stichting Mushroom Valley in het voorjaar van 2017.

Drops is trots om dit gehele proces te hebben mogen begeleiden en zelfs nu nog een belangrijk onderdeel te zijn van Mushroom Valley. Drops verzorgt momenteel de communicatie rond het platform, zowel intern met alle partners, als extern. Zo hebben we onder meer de website en social media in beheer, helpen we bij de organisatie van events en schrijven we de nieuwsbrieven. 

Volg Mushroom Valley op LinkedIn of kijk op www.mushroomvalley.nl voor meer informatie.