UIT DE PEN: Asperges, glastuinbouw, ziekenhuiszorg en meer...

geschreven op 12 april 2017

‘Make a fresh start’: redactionele invulling magazine Teboza

 Teboza is één van de meest vooraanstaande namen in de aspergebranche: het Heldense familiebedrijf houdt de volledige aspergeketen in eigen hand en wil een voortrekkersrol nemen in het creëren van een trendy en eigentijds imago voor de asperge. Onlangs verscheen de eerste editie van het Teboza-magazine, met de toepasselijke titel ‘Make a fresh start’. Drops schreef de artikelen voor dit magazine, die een beeld geven van de activiteiten van Teboza en van de vele mogelijkheden die ‘de koningin der groenten’ biedt.

Interviews voor Coalitie HOT/Onderneming 2026

Binnen de Coalitie Herstructurering Ontwikkeling Tuinbouwsector, kortweg Coalitie HOT, werken publieke en private partijen  (Federatie Vruchtgroente Organisaties, Royal FloraHolland, Rabobank, Ministerie van Economische zaken, provincie Zuid-Holland en gemeente Westland)  aan een toekomstbestendige glastuinbouw. Met het project Onderneming 2026 zet HOT in op de noodzakelijke ommezwaai van ondernemer naar onderneming en op de elementen die in 2026 bepalend zullen zijn voor het succes van een tuinbouwbedrijf. Voor de website www.onderneming2026.nl interviewde Ank diverse ondernemers over hun drijfveren, overwegingen en toekomstambities. 

Inzoomen op West-Brabants en Zeeuwse landbouw

Voor Stal & Akker, het onafhankelijke landbouwvakblad voor Zuid-Nederland, verzorgt Drops iedere uitgave de regiopagina over West-Brabant en Zeeland. Tweewekelijks verzamelen we het belangrijkste landbouwnieuws uit deze regio’s, dat we vertalen in pakkende reportages, artikelen en nieuwsberichten.

En meer….

  • Het schrijven van reportages en achtergrondverhalen voor Onder Glas en In Greenhouses; toonaangevende vakbladen voor telers van groenten, bloemen en potplanten onder glas.
  • Het opstellen van een PowerPointpresentatie voor blauwebessenteler Leon Schrijnwerkers, t.b.v. een blauwebessenconferentie in Polen.
  • Het samenstellen en coördineren van de C-factor; het personeelsmagazine van CNC Grondstoffen, een van Europa's grootste leveranciers van compost en dekaarde voor de teelt van champignons.
  • Het schrijven van artikelen voor de Vietamine, het patiëntenblad van VieCuri Medisch Centrum.