COLUMN: Samenwerken is mooi!

geschreven door John Korsten op 12 april 2017

Limburgse ondernemers die met trots hun producten presenteren in Amsterdam… Dat is toch mooi?! Binnenkort wordt het werkelijkheid voor enkele Noord-Limburgse topondernemers. Zij organiseren samen namelijk een evenement in Amsterdam, waarbij smaakvolle Limburgse producten centraal staan. Hoe deze ondernemers dat voor elkaar hebben gekregen? Doordat ze het lef hebben om samen te werken. Doordat ze samen de schouders eronder zetten, durven te investeren en doordat ze gewoon doen. Ze nemen het heft in eigen handen! Als de Amsterdammers niet naar Limburg komen, dan laten deze Limburgers in Amsterdam wel zien wat bourgondisch genieten is! De Limburgse bescheidenheid wordt voor één keer opzij gezet omdat lokale ondernemers vol trots hun producten willen presenteren in Amsterdam.

Het initiatief - dat tot Limburg LEF werd gedoopt - is een prachtig voorbeeld van ondernemers die samenwerken en daardoor iets voor elkaar krijgen. Hoe mooi is het dat ondernemers met hun kennis en passie anderen ondernemers kunnen inspireren en motiveren om zaken op te pakken? Ook ik heb die dynamiek  van samenwerken nodig, ik word steeds opnieuw verrast door de kracht van mensen. Samenwerken verrijkt me, het geeft me energie. Door te sparren met andere ondernemers zorg ik ervoor dat ik met een open blik naar situaties blijf kijken, waardoor vaak nieuwe ideeën of initiatieven ontstaan. Samenwerken is niet bedreigend, samenwerken is leuk! Het blijft je prikkelen en er ontstaan interessante verbindingen.

En dan zijn wij als Drops in ons element, als we verbindingen kunnen leggen. We worden oprecht blij van ondernemers die samenwerken en de nieuwe initiatieven die daaruit voortkomen. Niet voor niets stonden we aan de basis van agrarische samenwerkingsverbanden als Geworteld in ónze Omgeving, Ruyghveen, Mushroom Valley, VarkensGilde en AspergeGilde.

Heerlijk toch, de dynamiek die ontstaat als ondernemers durven samen te werken!