TREND CRAFTY CUISINE: aandacht voor ambacht!

geschreven door Froukje Schell op 13 december 2016

Drops is continu alert op de ontwikkelingen in de markt. We bundelden onze bevindingen in een trendboek; 'Trendvoer voor de Trendboer' en lichten de trends hieruit op onze website een voor een toe. We nemen u mee in de trend 'Crafty Cuisine'. 

Crafty Cuisine
Foodmarkten, vershallen en foodtrucks; ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Niet zo vreemd, want de consument van tegenwoordig hecht weer waarde aan ambachtelijk bereide kwaliteitsproducten. De ontwikkelingen rondom het ambacht komen samen in de trend Crafty Cuisine: specialisatie en vakmanschap in de voedingssector resulteren in ambachtelijke producten. Ook in het ambacht kan tegenwoordig een zekere mate van mechanisatie en automatisering niet ontbreken. De nadruk in deze trend ligt echter op de bereiding zoals men dat vroeger deed: met ‘grootmoeders recepten’, aandacht voor het product, de smaak en de consument en handmatig bereid. Kortom: vakmanschap is opnieuw populair en waarschijnlijk zal deze ontwikkeling de komende jaren verder doorzetten!