UIT DE PEN: interviews over de grens!

geschreven op 13 september 2016

De tuinbouw internationaliseert en Drops kan niet achterblijven! Ank van Lier interviewde afgelopen zomer agrarische ondernemers op diverse plekken in Europa. Wat dacht u van een vasteplantenkweker in Slovenië, een potplantenteler in Oostenrijk en een rozenteler in Zwitserland? Deze interviews werden gepubliceerd in diverse nationale en internationale vakbladen.

And the journey continues….begin oktober zal Ank meerdere agrarische bedrijven bezoeken in Groot-Brittannië. Voor journalistieke verhalen, commerciële teksten in opdracht van klanten en om kennis en inspiratie op te doen. Hier gaat u ongetwijfeld nog meer van horen!


En er komt nog meer uit de pen van Drops, een impressie: 


Legro op de kaart
Legro, één van de belangrijkste leveranciers van substraten voor de professionele tuinbouw, vroeg Drops om de belangrijkste activiteiten en processen binnen het bedrijf op papier te zetten. Dit resulteerde in verschillende redactionele artikelen, die Legro kan gebruiken als basis voor bijvoorbeeld persberichten.


Corporate brochure voor Rötjes young plants
25 miljoen bewortelde stekken per jaar…Afzet richting boomkwekers in Midden- en Noord-Europa…Trays met RFID-tag voor een optimale traceerbaarheid…Dat en méér is Rötjes young plants in Lottum. Drops verzorgde de teksten en interviews voor de nieuwe bedrijfsbrochure van deze toonaangevende leveranciers van uitgangsmateriaal in de boomkwekerijsector.


Artikelreeks als aanloop naar Tuin & Landschap Experience
Back to reality, Show you care, Waar water is, Op Nivo…ditis slechts een greep uit de onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de Tuin en Landschap Experience. Dit event vond plaats tijdens de groenbeurs Plantarium, die van 24 tot en met 27 augustus plaatsvond in Boskoop.

De vakbladen Tuin en Landschap en De Boomkwekerij presenteerden tijdens deze beurs - samen met diverse andere partijen - een belevingstocht door de klimaatbestendige ruimte. In aanloop naar dit event schreef Ank een reeks artikelen over de diverse onderdelen van de Tuin & Landschap Experience, voor de websites en nieuwsbrieven van Tuin & Landschap en De Boomkwekerij.


En meer….

- Journalistieke artikelen voor VanColland Magazine. Colland is het samenwerkingsverband van alle agrarische en groene sociale regelingen in ons land.

- Korte en pakkende teksten voor de nieuwe website van Sormac, technologisch specialist in groenteverwerkende machines.

- Redigeren van het jaarverslag van VieCuri Medisch Centrum.