Drops sluit partnership met HAS Hogeschool

geschreven door Renee Janssen op 23 december 2015
Gastcolleges over conceptontwikkeling en vermarkting agrarische producten

Drops VOF is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Drops zal haar kennis en ervaring met betrekking tot het ontwikkelen en vermarkten van agrarische concepten en producten via stages en gastcolleges gaan delen met studenten van de HAS. Dit met als doel het onderwijs zoveel mogelijk te laten aansluiten op de praktijk.

Drops, met Panningen als uitvalsbasis, staat mede aan de wieg van talloze nieuwe producten en concepten in de agrofoodsector. Een voorbeeld hiervan is People’s Farm, een nieuw bedrijf dat sinds afgelopen voorjaar wekelijks een zogeheten Verskratje samenstelt. Dit is een groentepakket voor consumenten, met daarin groenten uit de eigen moestuin in Maasbree. Drops ontwikkelde het gedachtegoed, het verhaal achter het concept. Daarnaast werd meegedacht over de huisstijl, de verpakking en het online bestelsysteem. Ook werd de (online) communicatie in gang gezet en gaf  Drops advies met betrekking tot de vermarkting van het concept. “Het bedenken van een product of concept met een ondernemer is één, maar om het concept door te ontwikkelen en succesvol te introduceren, moet continu worden doorgepakt,” zegt John Korsten. Korsten is, samen met Ank van Lier, eigenaar van Drops. “En om een product echt succesvol te maken, moet voortdurend de vinger aan de pols worden gehouden. Drops houdt zich onder meer bezig met al deze facetten van het marketingvak. Voor studenten van de HAS Hogeschool is het interessant om in de praktijk te zien hoe een en ander in zijn werk gaat.”

Inspirerende bedrijfsbezoeken
Om studenten kennis te laten maken met al deze zaken, gaat Drops niet alleen stageplaatsen bieden aan studenten, maar  zullen ook gastcolleges worden verzorgd. Hierbij ligt de focus op marketing en conceptontwikkeling  in de agrofoodsector. Daarnaast zal Drops studenten van de HAS in contact brengen met haar klanten; vaak voorlopers binnen de sector. “Veel van deze bedrijven zijn bezig met innovaties en nieuwe ontwikkelingen. Het contact met deze bedrijven is zonder twijfel leerzaam en inspirerend voor leerlingen van de HAS”, zegt Korsten.

Partnerbedrijven van HAS Hogeschool
De HAS Hogeschool in Venlo heeft ruim vijftig partnerbedrijven. Deze bedrijven, die allemaal afkomstig zijn uit de agrofoodsector, bieden studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Op deze manier wil de HAS Hogeschool haar onderwijs zoveel mogelijk afstemmen op de wensen en behoeften die leven in de praktijk.