Druk bezochte opening van het aspergeseizoen!

geschreven door Renee Janssen op 31 maart 2015
Op zondag 29 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen officieel geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Maatschap Steeghs in Panningen. Ondanks het slechte weer is het bedrijf van de familie Steeghs druk bezocht en spreekt het AspergeGilde Peel en Maas van een zeer geslaagde dag!

Aspergeseizoen officieel geopend
Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2014 en Jo van Horen had nog een verrassingsoptreden geregeld van de enige echte Panningse Elvis Presley. Daarna werden de ambassadeurs voor 2015 voorgesteld, dit zijn:

  • Annie Teeuwen
  • Arno Janssen
  • Wiel Steeghs
  • Mat Gommans
  • Twan Wulms

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2015. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mocht Jan Lenders van de firma Lenders BV prei- en aspergeplanten uit Kessel, zich voor € 320,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst gaat naar Ut Plattelands Hospice Peel, Maas en Leudal.

Open Dag
Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.00 tot 17.00uur een open dag op het bedrijf van de familie Steeghs. Ondanks het regenachtige weer kwamen er vele bezoekers die allen hebben kennisgemaakt met de melkveehouderij en aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet door de familie Steeghs hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Drops heeft het AspergeGilde ondersteunt bij de organisatie van dit evenement.