Succesvolle aftrap voor ‘Geworteld in ónze omgeving’!

geschreven door Renee Janssen op 09 maart 2015

Donderdag 5 maart ging het project ‘Geworteld in ónze omgeving’ officieel van start. Diverse inspirerende gastsprekers gaven, samen met zo’n 70 agro-ondernemers uit Peel en Maas, de aftrap voor het nieuwe platform voor agro- en foodondernemers, dat als doel heeft de interactie tussen boer en burger te vergroten.

De aftrapbijeenkomst was bedoeld om agrarische ondernemers te informeren over de achtergronden en de doelstellingen van het project en daarnaast leden te werven voor het ‘Geworteld in ónze omgeving’- platform. Primaire doel van het project is om mensen bewust te maken van het belang van de land- en tuinbouw voor Peel en Maas en tegelijkertijd de interactie tussen boer en burger te vergroten. Hierbij willen agro-ondernemers vooral hun trots overbrengen; ze zijn trots op wat ze doen en waar ze voor staan.

Tijdens de aftrapbijeenkomst, die plaatsvond bij DOK6 in Panningen, passeerden diverse gastsprekers de revue. Zo ging avondvoorzitter Robert Janssen in gesprek met paprikateler Antonie Teeuwen en Ilse Verhoijsen, mede-initiatiefnemers van ‘Geworteld in ónze omgeving’. Zij benadrukten het belang van de agrarische sector voor onze omgeving. 

Burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas gaf aan gecharmeerd te zijn van het initiatief en onderstreepte middels diverse cijfers nogmaals het belang van de agrarische sector voor Peel en Maas. “Peel en Maas telt 622 agrarische bedrijven en 2680 arbeidsplaatsen in de land- en tuinbouwsector. Hierbij gaat het niet alleen om primaire bedrijven, maar ook om toeleveranciers en andere aanverwante bedrijven. De agrarische sector is dus echt verweven met onze gemeente”, aldus burgemeester Delissen.
Ook vertelden Ardie van Bommel van Ontwerpstudio BOMM en Ralph Teeuwen, directeur van DOK Cinema, over hun ‘wortels’ in de omgeving.  Han Fleuren van Boomkwekerij Fleuren in Baarlo benadrukte in zijn presentatie dat agrarische ondernemers trots mogen zijn op hun bedrijf en dit vooral ook mogen uitstralen naar hun omgeving.

Burgers zullen de komende tijd nog veel horen van het project; via de website www.geworteldinonzeomgeving.nl, Facebook en Twitter worden zij op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen binnen de agrarische sector in Peel en Maas.

Agrarische ondernemers worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij het initiatief. Lid worden kan via de website www.geworteldinonzeomgeving.nl, die binnenkort live gaat, en kost 150 euro per jaar. In ruil hiervoor krijgen ondernemers onder andere een naamsvermelding op de website, Facebook en Twitter en de mogelijkheid om het logo van ‘Geworteld in ónze omgeving’ in eigen communicatie te gebruiken.