Lokale versspecialisten presenteren vernieuwende aspergeproducten

geschreven door Renee Janssen op 18 april 2014

Zes overheerlijke producten met asperges in de hoofdrol. Dat is het eerste wapenfeit van de samenwerking tussen lokale versspecialisten en het AspergeGilde Peel en Maas.

De volgende producten zijn gedurende het aspergeseizoen (dus tot 24 juni) verkrijgbaar bij acht speciaalzaken in Peel en Maas:

  • Aspergeschelp en Aspergeflap

Deze producten zijn te verkrijgen bij vier lokale bakkers: Bakkerij Broekmans, Bakkerij en Lunchroom ’t Bölke in Helden, Bakkerij Kessels in Meijel en Bakkerij Jacobs in Panningen.

  • Bourgondisch hammetje en gekookte ham

Deze producten zijn verkrijgbaar bij twee lokale slagers: Slagerij Rutten in Panningen en Keurslager Van den Beuken in Meijel.

  • Salade van verse asperges en asperge-ovenschoteltje

Deze producten zijn te verkrijgen bij twee lokale groentespeciaalzaken: De Gruntehoof in Panningen en Verswinkel Ut Eppelke in Baarlo.

Maak kans op een asperge-excursie!
Koopt u één van deze producten, dan maakt u kans op een mooie prijs, namelijk een excursie op een regionaal aspergebedrijf. Daarnaast zijn bij de genoemde versspecialisten natuurlijk ook nog diverse andere heerlijke aspergeproducten te verkrijgen. Laat u verrassen door smaak van Peel en Maas!

Initiatief van AspergeGilde
De samenwerking tussen de versspecialisten en het AspergeGilde (een samenwerkingsverband van aspergetelers in Peel en Maas) kwam tot stand op initiatief van het gilde, dat continu op zoek is naar samenwerking en verbindingen met lokale ondernemingen. De versspecialisten willen op deze manier vooral het ambacht extra onder de aandacht brengen van de consumenten in Peel en Maas.

In opdracht van het AspergeGilde Peel en Maas heeft Drops vof dit initiatief vormgegeven en gecoördineerd.

Kijk voor meer informatie op www.aspergegildepeelenmaas.nl.