Zeer geslaagde opening Peel en Maas Aspergeseizoen!

geschreven door Renee Janssen op 03 april 2014

Op zondag 30 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen officieel geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij Neessen Aardbei- en Aspergeplanten.

Opening aspergeseizoen
Tijdens het officiële gedeelte werden de genodigden verrast door een afwisselend programma met o.a. optredens van Fanfare Semper Avanti en het jonge Grashoekse duo Joep Gommans en Eva Meijer. Een belangrijk moment was ook het benoemen van de ambassadeurs voor het aspergeseizoen 2014, dit zijn:

  • Harald van Beek
  • Jo van Horen
  • Wim Hermans
  • Ves Reynders
  • Sanne Linders

Het AspergeGilde Peel en Maas is trots op haar ambassadeurs en heeft er alle vertrouwen in dat ieder op zijn eigen wijze de asperges volop gaat promoten. Een nieuw initiatief van het AspergeGilde is de veiling van het ‘eerste’ kistje asperges uit Peel en Maas. Het kistje asperges werd door het AspergeGilde beschikbaar gesteld en de opbrengst gaat naar Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker. Ambassadeurs Ves Reynders en Harald van Beek toonden zich ware ambassadeurs en hebben samen maar liefst 490 euro geboden voor het eerste kistje Peel en Maas asperges.

Open Dag bij Neessen Aardbei- en Aspergeplanten
Na afloop van het officiële gedeelte was Neessen Aardbei- en Aspergeplanten van 13.00 tot 18.00uur geopend voor publiek. Vele bezoekers zijn meegenomen naar de wereld van de asperges, waar van alles te beleven was: o.a. informatie over de teelt van de asperges en alles wat daarbij komt kijken, heerlijke aspergehapjes en aspergewijn op het smaakplein, indrukwekkende landbouwmachines en leuke activiteiten voor de kinderen verzorgd door Cultuurpad. Het mooie weer, de bijdrage van sponsoren, vrienden en deelnemers van het smaakplein, een geweldige inzet door de familie Neessen en de vele bezoekers hebben deze Open Dag tot een groot succes gemaakt!

Klik hier voor foto's of meer informatie

De organisatie van dit evenement was in handen van Drops vof in samenwerking met het AspergeGilde Peel en Maas, Plattelandscoöperatie Peel en Maas en de familie Neessen